Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-05-06@07:55:13 GMT

ماجرای VDSL و اینترنت خانگی ۴ برابر سریع‌تر

تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۸۳۹۰۵

خرداد؛ سرعت اینترنت خانگی مخابرات ۴ برابر می‌شود. آن‌گونه که وزیر ارتباطات اعلام کرده سرویس ADSL خانگی به سرویس‌های پرسرعت VDSL تبدیل خواهند شد.
سرعت اینترنت خانگی مخابرات ٤ برابر می‌شود. آن‌گونه که وزیر ارتباطات اعلام کرده سرویس ADSL خانگی به سرویس‌های پرسرعت VDSL تبدیل خواهند شد. ماجرا از این قرار است که شرکت مخابرات ایران می‌خواهد حدود ۲‌میلیون کاربر و مشترک اینترنت ADSL خود را به‌طور رایگان و بدون دریافت هزینه‌ای به اینترنت VDSL و FTTH سوییچ دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما مجید صدری، مدیرعامل مخابرات می‌گوید که قرار نیست برای این خدمات هزینه‌ای از مشترکان دریافت شود، به این معنا که کابل‌کشی رایگان بوده و مخابرات مودم «ADSL» را تحویل گرفته و مودم «VDSL» به جای آن تحویل می‌دهد.
آن‌گونه که یک مقام مسئول در شرکت مخابرات به «شهروند» می‌گوید زیرساخت‌های لازم برای تبدیل ADSL به VDSL در همه جا وجود ندارد و قرار است به مرور این امکانات تا پایان سال در تمامی شهر‌های کشور ایجاد شود. او با تاکید بر این‌که قیمت اینترنت VDSL نهایی شده است، ادامه می‌دهد: «البته قیمت‌ها براساس سرعت درخواستی مشترکان مشخص می‌شود. هرچه سرعت بالاتر، قیمت بیشتر.... او امیدوار است با ارایه اینترنت سورینو مشکل سرعت تعداد زیادی از کاربران اینترنت خانگی حل شود و شاهد رشد پهن‌باند اینترنت ثابت در ایران باشیم.»
سرعت اینترنت ایران از سنگاپور هم بیشتر است
اینترنت ثابت در ایران، اما چند سالی است که زیان بالا می‌آورد و تعداد مشترکان آن سال‌به‌سال کمتر می‌شود. از آن سمت مردم به سمت اینترنت همراه گرایش پیدا کرده‌اند. محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات با انتشار پستی در صفحه توییتر خود از تبدیل ADSL خانگی به سرویس‌های پرسرعت VDSL خبر داد.
او که توسعه‌نیافتن شبکه ثابت را دلیل اصلی سرعت پایین اینترنت در ایران می‌داند، می‌گوید: «توسعه پهن‌باند موبایل در ایران براساس گزارشات بین‌المللی موجود بسیار خوب بود. سنگاپور نمره اول سرعت اینترنت در دنیا را دارد، اما پهنای باند موبایل در ایران اگر سرعتش بیش از سنگاپور نباشد، قطعا کمتر نیست؛ آن چیزی که ما را نسبت به سنگاپور عقب انداخته مربوط به شبکه ثابت است.
به گفته این عضو کابینه یازدهم، در سنگاپور سرعت اینترنت در منازل به ۱۰ گیگ یا حداقل به یک گیگ رسیده و استفاده از شبکه موبایل آن‌گونه که در کشور ما فراگیر است، در آن‌جا مطرح نیست.
بیش از ٤‌میلیون مشترک ADSL در ایران
حالا شرکت مخابرات در شرایطی درصدد جبران عقب‌ماندگی شبکه ثابت برآمده که شرکت مخابرات می‌گوید بیش از ۴‌میلیون مشترک ADSL در ایران وجود دارد. مشترکانی که باید از دیروز سرویسی تحت عنوان سورینو را از مخابرات دریافت کنند. اینترنتی که دیگر با ساختار سنتی کابل‌کشی‌های مخابراتی سازگار نیست و باید برای آن شبکه مستقل فیبر نوری ایجاد کرد.
بنابر ارزیابی‌های مخابرات سرویس سورینو می‌تواند به‌طور متوسط سرعت اینترنت خانگی را تا ۴۰ مگابیت بر ثانیه افزایش دهد؛ این درحالی است که درحال حاضر ۳۰‌درصد خطوط مسی ما به دلیل فاصله زیاد از مراکز سرویس‌دهی اینترنت قادر نیستند اینترنتی با سرعت بالای ۲ مگابیت بر ثانیه به مشترکان ارایه دهند.
از چه زمانی آغاز می‌شود؟
قرار است شرکت مخابرات ارایه سرویس «سورینو» را از ۱۰ روز آینده آغاز کند، ولی این فرآیند تا پایان سال طول می‌کشد؛ بنابراین مشترکان مخابرات نباید از همین امروز منتظر دریافت سرویس اینترنت VDSL باشند. شروع کار از استان تهران است، ولی به تدریج در استان‌های دیگر هم انجام می‌شود. مخابرات توضیح می‌دهد که سورینو به معنای «سرعت نو و جدید» است.
سرعت اینترنت VDSL سورینو چقدر است؟
سرعت سرویس اینترنت VDSL سورینو هم ۴۰ مگابیت بر ثانیه است. این حداقل سرعتی است که کاربران خواهند داشت، ولی قطعا می‌توانند براساس تعرفه‌های مشخص شرکت مخابرات برای سرعت‌های بیشتر درخواست بدهند.
هزینه اینترنت VDSL سورینو چقدر ست؟
همان‌طور که مدیرعامل شرکت مخابرات اعلام کرده است؛ تبدیل سرویس ADSL به VDSL برای کاربران هزینه‌ای ندارد. تمام سیم‌کشی و تنظیمات لازم هم توسط خود مخابرات انجام می‌شود. کاربران فقط باید هزینه حجم مصرفی اینترنت را بپردازند. قیمت سرویس‌ها در این مصوبه براساس سرعت‌ها تنظیم شده است. همان‌گونه که قیمت سرویس‌های خانگی در دسترس کاربران قرار گرفته، قیمت سرویس‌های سریع‌تر و حرفه‌ای‌تر هم طبق مصوبه‌ی مذکور قابل دسترس خواهد بود و تغییری نخواهد داشت.
نیاز به خرید مودم VDSL است؟
خب، پس مشخص شد چه کاربرانی می‌توانند از سرویس اینترنت سورینو استفاده کنند؛ حداقل چه سرعتی خواهند داشت و تا چه زمانی این تبدیل سرویس اینترنت انجام می‌شود. این مشترکان مخابرات نیازی به خرید مودم VDSL یا اعمال تنظیماتی ندارند و خود مخابرات به‌طور خودکار این تبدیل سرویس را انجام می‌دهد. اگر خودتان مودم VDSL خریداری کردید؛ دیگر نیازی به تعویض مودم ندارید و فقط باید از شرکت مخابرات بخواهید که تنظیمات لازم را برای شما انجام دهد. منبع: روزنامه شهروند برچسب ها: VDSL ، اینترنت خانگی

منبع: خرداد

کلیدواژه: اینترنت خانگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۸۳۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیارکی که بر فراز برلین منفجر شد، رکورد سریع‌ترین چرخش وضعی را هم شکست

تینا مزدکی: اوایل روز یکشنبه ۲۱ ژانویه گذشته به وقت آلمان، سیارکی تقریباً یک متری بر فراز برلین در جو زمین سوخت و آذرگوش درخشانی را تولید کرد که مردم در سرتاسر اروپا توانستند آن را به‌راحتی ببینند. این سیارک کوچک‌تر از آن بود که بتواند زمینی‌ها را درمعرض خطر قرار دهد، با این حال ناسا از قبل می‌دانست که چنین سنگی در راه است و برخورد آن را پیش‌بینی کرده و به جهان اطلاع داده بود.

اما این سیاره حیرت‌آورتر از هر چیزی بود که فکرش را بکنید؛ زیرا دانشمندان به کمک راهی جدید توانسته‌اند سرعت حرکت سیارک ۲۰۲۴ BX۱ را محاسبه کنند و نتیجه آن بسیار جالب بود: ۲۰۲۴ BX۱ از هر شیء که تا کنون در نزدیکی زمین دیده شده است، سریع‌تر می‌چرخید! این سیارک که BX۱ ۲۰۲۴ نام گرفته، با سرعت ۵۰هزار کیلومتر بر ساعت حرکت می‌کرد و هر ۲٫۶ ثانیه، یک‌بار به دور خودش می‌چرخید؛ این سرعت چرخش وضعی سریع‌ترین سرعتی است که تا کنون برای یک سیارک ثبت شده است.

به گزارش خبرآنلاین تا پیش از این، رکورد سریع‌ترین چرخش سیارک متعلق به سیارکی به نام ۲۰۲۰ HS۷ بود که دوره چرخش آن ۲٫۹۹ ثانیه بود. این سیارک بین ۴ تا ۸ متر قطر داشت و تنها کمی بزرگتر از ۲۰۲۴ BX۱ بود که البته همین اختلاف کم، توضیح مناسبی برای چرخش سریع‌تر BX۱ ۲۰۲۴ است. سیارک‌ها به دلایل مختلفی می‌چرخند، از آنجایی که سیارک‌های کوچک‌تر فشرده‌ترند، سریع‌تر از سیارک‌های بزرگ‌تر می‌چرخند. ماکسیم دووگل، فیزیکدان دانشگاه مرکزی فلوریدا می‌گوید: «آن‌ها بقای تکانه زاویه‌ای دارند، بنابراین می‌توانند سریع‌تر بچرخند».

دووگل و همکارانش سرعت چرخش سه سیارک از جمله ۲۰۲۴ BX۱ و دو سیارک دیگر را که ۲۰۲۳ CX۱ و ۲۰۲۴ EF نام گرفتند، با استفاده از تصاویری که هنگام نزدیک شدن اجرام به زمین گرفتند، مطالعه کردند.

آن‌ها تکنیک جدیدی را برای محاسبه سرعت چرخش سرگیجه‌آور سیارک‌ها به کار گرفتند که در آن، اندازه دیافراگم دوربین به‌شکلی تنظیم می‌شود که زمینه پرستاره آسمان، نمایی شارپ (واضح با لبه‌های تیز) داشته باشد و سیارک به شکل ردی نورانی ثبت شود.

هنگام عکاسی از سیارک‌ها، دانشمندان معمولاً زمان نوردهی را به گونه‌ای تنظیم می‌کنند که هم سنگ متحرک و هم پس‌زمینه ستاره‌ای، نسبتاً واضح و نقطه‌ای باقی بمانند؛ اما اجرام نزدیک به زمین مانند ۲۰۲۴ BX۱ آنقدر سریع حرکت می‌کنند که برای ثبت نقطه‌ای و واضح آن‌ها به زمان نوردهی بسیار کوتاه نیاز خواهیم داشت.

محققان در روش جدید به جای حرکت با سرعت سیارک که سبب می‌شود ستارگان به صورت ردهای نورانی در تصویر ثبت شوند، سیارک را با سرعت متناسب با گردش ظاهری ستارگان (همان شبانه‌روز نجومی زمین. زمین هر ۲۳ ساعت و ۵۶ دقیقه و ۴ ثانیه یک‌بار به دور خودش می‌چرخد که ما اثر آن را به شکل حرکت ستارگان در آسمان با همین دوره تناوب می‌بینیم) رصد کردند و بدین‌ترتیب، رد سیارک را در طول میدان دید تصویر ثبت کردند. در نتیجه به لطف نوردهی طولانی، تصاویر به دست آمده تغییرات روشنایی سیارک ۲۰۲۴ BX۱ را در برابر پس‌زمینه‌ای از آسمان پرستاره دنبال می‌کند.

بررسی تغییرات روشنایی جسم در طول مسیر نشان می‌دهد که جسم در حال چرخش بوده و شکل کشیده‌ای هم داشته است. منجمان با اندازه‌گیری تکرار روشن‌ترین حالت درخشندگی سیارک نتیجه گرفتند که سرعت چرخش وضعی سیارک ۲٫۵۸۸ ثانیه، معادل با ۳۳هزار گردش وضعی در شبانه‌روز است.

به گفته محققان مزیت تکنیک جدید در آن است که اجازه می‌دهد تا روشنایی اجرام در طول زمان روی فقط یک تصویر ثبت شود. آن‌ها بر ابن باورند که این تکنیک در شناسایی سیارک‌های در حال چرخش بسیار مؤثر است. همچنین دانستن سرعت چرخش سیارک‌هایی که در نزدیکی زمین سرگردانند، می‌تواند در کاهش خطری که چنین اجرامی برای انسان‌ها و زیرساخت‌ها ایجاد می‌کنند مفید باشد.

منبع: LiveScience

۵۴۳۲۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902610

دیگر خبرها

  • چرا برخی افراد سریع‌تر از دیگران می‌دوند؟
  • بیش از ۶۰۵ هزار شماره تلفن ثابت در کردستان دایر شده است
  • توسعه 6G در ژاپن با سرعتی ۵۰۰ برابر نسل پنجم!
  • ماجرای نفوذ سرویس‌های جاسوسی به هیئت‌ها و ترور حاج صادق آهنگران از زبان خودش + فیلم
  • سیارکی که بر فراز برلین منفجر شد
  • خدمات اینترنت مخابرات یزد از طریق سامانه جامع غیرحضوری شد
  • سیارکی که بر فراز برلین منفجر شد، رکورد سریع‌ترین چرخش وضعی را هم شکست
  • نظرسنجی: تجربه شخصی شما درباره سرعت اینترنت بعد از افزایش قیمت
  • ممنوعیت تیک‌تاک به «شکاف اینترنت» سرعت می‌بخشد
  • نتیجه آزمایش نسل ششم اینترنت در ژاپن: ۵۰۰ برابر سریع‌تر از ۵‌جی